23 september 2011

MITT GODASTE BRÖD

Jag har gjort världens godaste bröd! Okej, kanske inte världens godaste, men MITT godaste hittills i alla fall :)

Min surdegsgrund lever och mår bra i kylen och nu tror jag att jag börjar få till känslan för hur länge brödet ska jäsa, hur det ska bakas ut osv.









Förra gången ställde jag ut degen i vårt halvisolerade förråd (det som ska bli A:s rum, men så klart inte är färdigt än). Där är det varmare än i kylen, men kallare än rumstemperatur. Och brödet blev jättebra! Precis så där luftigt, med stora hål, och segt och mjukt på samma gång, som jag ville ha det.



Tom J1 gillade det: "Äntligen har du lyckats mamma, nu smakar inte brödet så där grått längre"













J2 vaknade upp i morse och utbrast: "Åhhhh, vad det är skönt att det är fredag!"


Jag håller med!!!





Ha en riktigt bra fredag, alla bloggläsare!





Kram




11 kommentarer:

  1. brödet ser UNDERBART ut! vad andvänder du för mjöl?
    trevlig helg till er också!
    kram
    ingela

    SvaraRadera
  2. Mums, ser fantastiskt ut! kram Victoria

    SvaraRadera
  3. Ser himla gott ut! Har aldrig bakat surdegsbröd.
    Håller verkligen med J2!:)
    Kram

    SvaraRadera
  4. mums.
    Ha en fin helg.
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  5. Det ser gott ut! En skön fredag till dig med.
    Kram Kicki

    SvaraRadera
  6. Brödet ser så gott ut...och bästa berömmet är ju alltid från barnen! Ha det gott i helgen.
    KRAM Helena

    SvaraRadera
  7. Så gott det ser ut. Jag är inte den som bakar i familjen utan lämnar det till min man men när jag läser ditt inlägg undrar jag om inte det är dax att lära sig.
    Kram och trevlig lördag
    Linda

    SvaraRadera
  8. Vad duktig du är. Ärligt vet jag inte om jag har tålamod för surdegsbakning.

    Ha det gott

    SvaraRadera
  9. Brödet ser ju sååå gott ut!! Kul att du lyckades och tack för tipset på hur degen ska förvaras :)

    Hoppas du har en mysig lördagkväll

    Kramar Bella

    SvaraRadera
  10. Wow! Det ser fantastiskt gott! Jag testade surdeg förra året men fick aldrig till det. Det blev liksom aldrig färdigt!

    Ha en strålande söndag!

    SvaraRadera
  11. Mmm, ser gott ut! Jag satte en surdeg i somras och använde den en gång, sedan dog den... Vetesurdeg skulle jag vilja testa på.
    Fin blogg du har!

    /Malin

    SvaraRadera

TACK för att du tar dig tid att lämna en hälsning!