25 september 2011

VARDAGSLYX

Igår tog J2 och jag på oss "svampögonen" och tog en tur ut i skogen. Nu är vi inga stora svampplockare som plockar flera kassar med svamp, som jag förstått att många andra gör. Men nån liter blev det i alla och det var vi glada och nöjda över! Till kvällen blev det kantarellpaj :)

Att kunna gå ut och hämta sin mat i skogen - det är väl vardagslyx?!




Det var en underbar höstdag igår och det är faktiskt soligt idag också! Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag, men nån uteaktivitet måste det väl bli när solen äntligen visar sig! Först ska vi i alla fall åka och hämta J1 som har varit iväg på sin första scouthajk. Ska bli kul att höra hur han haft det!



Kram


12 kommentarer:

  1. Är urdålig på att plocka svamp och sedan är det bara jag som äter svamp i vår familj. Din svamp-paj såg super god ut!:)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Så otroligt gott det ser ut.
    Ha en fortsatt fin kväll.
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  3. Men åååh vad smaskigt det där ser ut!!! Jag har följt min kompis till skogen och plockat kantareller och trattisar, det har blivit gott till grytor, varma smörgåsar och till omeletten :)))

    Önskar dig en finfin vecka!!

    Kraaaaaaaaaaaaaam aka

    SvaraRadera
  4. Är heller ingen svamp-plockare direkt.Men jag hade tur igårkväll,då kom grannflickan & ringde på med en påse kantareller som hon & hennes mormor hade plockat.Hon sålde en påse för en tjuga.Det tyckte jag var ok,för vi lär inte komma ut skogen och plocka.Ikväll får det bli en hård macka med stekta kantareller,mums!kram & trevlig start önskar jag dig på den här veckan.

    SvaraRadera
  5. Svamppaj är helt klart grejer det och absolut en vardagslyx som heter duga! Jag älskar svamp men är dålig på att komma ihåg själva plockandet, som tur är får vi ofta av vänner. :-)

    SvaraRadera
  6. Ja, det är verkligen vardagslyx!!! Älskar svamp men är tyvärr en riktigt dålig svampplockare...

    Kram, Jenny

    SvaraRadera
  7. Lyllo med svampen! Jag är verkligen urusel på att hitta. Måste hänga med svampvana syster någon gång :D

    kram, kram

    SvaraRadera
  8. Ja, absolut vardagslyx. Hamnade bredvid en kvinna på bussen som plockat en hel korg full. Jag kände doften och ville bara göra en god paj själv ;)

    SvaraRadera
  9. Det är verkligen lyx att själv kunna plocka läckerheterna i skogen, pajen ser ju supersmarrig ut :)

    Hoppas du haft en bra dag

    Kramar Bella

    SvaraRadera
  10. Vardagslyx är livet! Det ser ljuvligt ut!

    Önskar dig en fin kväll!
    kram CC

    SvaraRadera
  11. Ja det är verkligen LYXIGT!!! Mums!
    Ha det bäst! Åse

    SvaraRadera
  12. Jag håller med dig, det är verkligen lyxigt! Häromdagen följde jag med min käre far ut, som har ett riktigt svampsinne. Två timmar senare åkte jag hem med 30 liter trattkantareller, så nu är det svamptorkning över allt här hemma =)

    Kram!

    SvaraRadera

TACK för att du tar dig tid att lämna en hälsning!