24 november 2010

EN SNABBTITT...

...på vad som händer hos oss just nu. Igår när vi kom hem hade vi 15 grader i huset. MEN....nya fönster hade vi fått!!!Före:Efter:


ÄNTLIGEN! Kan ju säga att det INTE var planerat att göra fönsterbyte en snöig och mycket blåsig dag i november, utan den saken skulle varit avklarad nån gång i september. Så blev det inte och den historien kanske ni får höra en annan gång, men nu är fönstren i alla fall här:-)

Återkommer med lite snyggare bilder när allt är klart och vi även röjt upp utanför. Just nu ser det ut som en byggarbetsplats, men egentligen är det en fin skogstomt utan insyn, så det passar perfekt att ha stora fönster.

Och till ev. tjuvar som läser denna blogg kan jag meddela att huset numera är larmat, så det går inte att ostört göra inbrott trots att dessa fönster ligger insynsskyddade ;-)
Larm är nånting vi tänkt på länge, men inte orkat ta tag i. Nu blev allt ordnat på en gång och det känns väldigt skönt att ha det gjort. Något som jag tycker är bra är att det ingår ett trygghetslarm. Känns skönt när barnen kommer hem själva från skolan och det inte är så många grannar hemma. Larmar de kommer det inte bara ringa någon från larmcentralen, utan det kommer alltid ut någon till huset för att kontrollera situationen, oavsett om det hänt något eller inte.

Nu ska jag förbereda ett 8-årskalas. Bäst att sätta igång!

Kram

9 kommentarer:

 1. Tänkte faktiskt tanken när jag såg de nya fönstren, att vilken härlig utsikt ni har!:) Och larm är ju inte fel när man bor som er.
  Vi ska ha lite kalas ikväll för dottern som fyller 8 år idag. Sedan blir det släktkalas på fredag och barnkalas på lördag!:)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hej Pernilla!
  Vad fint det blev, och ljust.
  Det ska bli spännande att se slutresultatet.
  oppas du har det bra annars, det ser så ut.
  Skickar dig en stor kram
  Lena

  SvaraRadera
 3. Fiiint!!!
  Vi har precis också skaffat larm.
  Känns som du säger tryggt även i den situationen du beskrev.
  Ska bli kul att se mera bilder.
  kramis

  SvaraRadera
 4. Så fint med de nya fönstren! Nu kommer ni att få in ljuset i vardagsrummet och kunna njuta av er vackra utsikt.
  Kram Kicki

  SvaraRadera
 5. Wow! vilken skillnad!!det är så snyggt med stora fönster.Kram kram!

  SvaraRadera
 6. Wow! Vilken skillnad det blev Nilla!
  Så ljust o luftigt:)

  Ha en trevlig kväll!

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 7. Hej! Vad ljust det blev. Jag tycker om dörrar/fönster där glasen går ända ner till golvet. Ska bli spännande att se sen när ni "röjt" upp. Hälsningar Ing-Mari

  SvaraRadera
 8. Ja, där skrämde du minsann iväg tjuvarna! Superfint, Gud vilken skillnad. Helt klart värt kylan du måste ju vara så jättevarm inombords:)

  Kramis Lisa

  SvaraRadera
 9. utan att veta nåt mer om det här rummet än bilderna du visar måste jag säga wow! supersnyggt! sicken skillnad! hade varit kul att få se hur det ser ut utifrån också :)

  ps. den typen av larm som ni valt är nog framtidens melodi.

  SvaraRadera

TACK för att du tar dig tid att lämna en hälsning!