19 augusti 2010

SKRYTBYGGE

Det ni ska kolla in lite extra här är fotpallen till denna däckstol. Det är nämligen så här...

Jag har 2 såna här stolar på framsidan, en liten och en stor. De är köpta på Jula till riktigt bra pris:) Man får måla dem själv, men det tycker jag är helt ok. De på framsidan är vita, men så kom jag på att jag ville ha en svart på baksidan också, så vi köpte en ganska tidigt i våras.
När jag sen på sommaren äntligen fick tid att skruva ihop och måla den visade det sig att jag inte hade köpt med någon fotpall. Varför jag inte köpte den samtidigt som stolen undrar jag verkligen???

Så vi åkte för att köpa en, men fick då veta att de var slut för säsongen! Katastrof!!! Jag som hela tiden sett framför mig hur fint det skulle bli...

Men när vi tittat lite närmare på den fotpall vi hade insåg vi att det nog skulle gå att bygga en själv. Så av ett "Tryggve" hyllplan från Ikea och några trälister blev det en fotpall! Billig dessutom, eftersom vi hittade materialet i garaget:)


C var mycket stolt över sitt bygge (det var han och inte vi som byggde!) och jag måste säga att jag blev mycket nöjd jag med!

Kram

12 kommentarer:

 1. Har också tittat på dessa stolar på Jula men jag orkar inte måla dessa själva men ångrar mig nu när jag ser din svarta. Inte ser man att pallen är hyllplan;))Ibland är man fyndig...
  Vad fint J har sitt rum, ett riktigt flickrum!
  Kram C

  SvaraRadera
 2. Shit vad duktigt gjort:) Hade jag aldrig fixat!!

  Kram M

  SvaraRadera
 3. Hittade hit genom "Engelska Villan". Jättefina stolar. Jag blev även förtjust i planket/insynsskyddet där bakom, sitter de i olika nivåer eller hur är det gjort? Varför jag frågar är för att vi håller på och ska sätta upp något mot grannen och ert var väldigt fint. Ha en bra dag!
  /Jenny

  SvaraRadera
 4. Snyggt det blev! Duktig han är, C!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Det blev ju så bra!kul när man kan komma på billigare lösningar.Kram,kram!

  SvaraRadera
 6. Två tummar upp till C! Förstår att du är nöjd, den är ju skitsnygg!

  Kronärtskocka är ganska enkelt. Man kokar dem (bara nedre hälften behöver vara under vatten) i lättsaltat vatten i ca 30-40 min. Bladen ska lossna lätt när man drar i dem. Jag serverar dem med citronpepparsmör som man doppar nedre delen av bladen i. Sen skrapar man av "köttet" på den nedre delen av bladet med tänderna. När man ätit alla blad blir det kvar en kaka med "hår" på. Man tar bort det håriga och sen är det bara att mumsa i sig bottnen! :)

  Ha en fin kväll!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 7. Åh, så snygga de var i svart! Riktigt duktigt gjort att fixa en pall så där av nåra hyllplan, skulle jag aldrig klara (o inte J heller för den delen *fniss*).

  Kram Mia

  SvaraRadera
 8. kanonfint blev det, vad duktig han är din man:-) hade aldrig min klarat kan jag säga, hihi...

  ha en skön kväll!

  kram sofia

  SvaraRadera
 9. Vad duktig han är din C! Det blev ju jättebra o vad snyggt med en svart däckstol_=

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 10. Förstår väl varför du blev nöjd. Precis min stil :-)

  Vad härligt det är med händiga karlar.

  Ha det gott.

  SvaraRadera
 11. jättesnygga - både stolen och hembygget! jag är så sugen på sådana stolar jag med! synd att vi inte har jula i finland...
  kram
  ingela

  SvaraRadera
 12. Detta kommer han att kunna leva på i flera år! Jag känner starkt igen det från vårt hem: så fort HAN har gjort nåt på egen hand utan hjälp...ja då minsann ska det pratas om och diskuteras hihi. men så himla roligt. Lycka till med nästa byggprojekt :)

  SvaraRadera

TACK för att du tar dig tid att lämna en hälsning!