25 januari 2010

SMYCKES-DRÖM

I februari förra året fick jag "order" av försäkringskassan att gå upp från 25 till 50% arbetstid efter en tids sjukskrivning. När jag skulle diskutera med min chef hur det hela skulle läggas upp, fick jag istället beskedet " du kommer tyvärr inte kunna arbeta kvar här". (Vilket inte alls hade med min sjukskrivning att göra, men det uppfattade jag inte just då)

Jag är sjuk, jag kan inte söka nytt jobb, jag klarar precis av mitt nuvarande jobb - jag klarar inte av att lära mig nått nytt just nu, ingen vill anställa någon som är halvtidssjukskriven, jag orkar inte byta arbetsplats - jag behöver mina stöttande arbetskamrater... Jag klarar inte det här!!!

Allt blev fullständigt KAOS och jag bara grät och grät - till min chefs stora förskräckelse!


I flera dagar oroade jag mig så mycket att jag knappt kunde varken äta eller sova. Till slut tog min C mig ut på stan och skulle köpa en Alla Hjärtans Dag-present till mig. Vi gick först till biblioteket och lånade en massa böcker om smyckestillverkning och sen till färghandeln och köpte lite pärlor och smyckesdelar. "Du behöver något annat att tänka på"


Jag blev helt uppslukad av att göra smycken. Plötsligt kunde jag inte tänka på något annat än färg och form och pärlor - och hade inte alls tid att oroa mig! (Vilket jag faktiskt gjorde helt i onödan, då allt i slutändan ordnade sig på bästa sätt! )


Min dröm är att att designa, tillverka och sälja mina smycken under lite mer ordnade former. Att istället för att jobba heltid på mitt nuvarande jobb kunna ägna en liten del av tiden till min hobby. Jag skulle vilja göra om min hemsida och webbutik och försöka nå ut till fler kunder. Var, när och framförallt HUR vet jag inte - men det är i alla fall min dröm!

Till Alla Hjärtans Dag har jag gjort följande smycken (men de går förstås bra att ha vilken dag som helst!)




Jag hoppas ni tycker om dem. Jag säljer 5 exemplar av varje smycke till halva priset, 100kr/st. Är ni intresserade går de att beställa genom att skicka mig ett mail vardagslyxhosnilla@live.se. Gäller bara bloggläsare, finns ej i webbutiken! Önskas leverans innan Alla hjärtans dag är sista beställningsdag 2 februari.

I framtiden har jag tankar på att "lansera" nya smycken här på bloggen, t.ex som månadens smycke med en utlottning. Skulle det vara intressant? Jag skulle bli jätteglad för tips, tankar, idéer och åsikter!!!

Kram Pernilla



29 kommentarer:

  1. Hej Nilla!
    Det känns nästan som det var någon mening med det förlorade jobbet för att du skulle komma igång med smyckestillverkningen! Jag är säker på att du kommer ha din egen butik en dag, dina smycken är såå vackra! Det märks att du har känslan för design!:)

    Låter som en bra idé med månadens smycke här på bloggen!

    Dina alla hjärtans dag halsband är jättefina! Jag mailar dig alldeles strax, vill beställa ett till min käre sambo;)

    Ha en jättebra vecka och tack för dina alltid så goa kommentarer hos mig!

    Stor kram Jenny

    SvaraRadera
  2. Man ska följa sina drömmar men man kan vara för feg många gånger. Jag beundrar alla som förverkligar sina drömmar. Du kommer säkert att lyckas så fina smycken du gör.

    Du undrade över vad du kan köpa smultron-lotionen, den finns bla på Åhléns.

    Kloka ord i förra inlägget...
    Kram C

    SvaraRadera
  3. Åh Pernilla vad du är duktig, verkligen vackra båda två. Såklart kommer du en dag att göra det du vill helst, det måste man ju ha som målbild. Jättebra idé att ha ett månadssmycke, på något sätt måste man ju ut och visa sig, sen tar det lite tid ibland och med kvinnors tålamod är det svårt att acceptera tror jag.
    Jag ser framför mig hur du lyckas med det du föreställer dig för det du mår bra av ska du ju göra mycket av.
    Kramar till en go tjej
    Lena

    SvaraRadera
  4. Jätte fina smycken!
    Våga och vinn!:) Klart att du ska testa detta!
    Kramar

    SvaraRadera
  5. Gud vilka underbara smycken du gör! Jag blev förälskad i dom. Månadens smycke låter som en väldigt rolig idé. Sks bli spännande att se vad du har skapaat mera. Kram

    SvaraRadera
  6. Månadssmycke, låter som en utmärkt ideé.

    Satsa, kör, go for it, tro på dig själv och dina saker, våga gör det som jag och många andra inte vågar...!? Dina smycken är jättefina så vad väntar du på? Seså iväg och gör det du vill...:)

    Kram Åse

    SvaraRadera
  7. Vilken historia! Tänk vilka vägar livet tar med en på... och vilken tur att den där presenten han skulle muntra upp dig med blev just en kreativ sådan... underbart!!
    Vad är det för material på halsbanden??
    Månadens smycke låter ju som en jättekul idé!!
    Följ ditt hjärta och kör på!!
    Stor lyckatill-kram!

    SvaraRadera
  8. Ja, vilket bra slut på det hela trots allt.
    Jättekul att du får hålla på med något du tycker är så kul:)
    Superfina smycken du gör!!!
    kram kram

    SvaraRadera
  9. Så jättefina smycken! Har själv provat på en kurs i silverlera och stämplat olika namnsmycken åt familjen. Och så klart du skall prova på detta :O) Man skall följa sina drömmar annars ångrar du dej en vacker dag!
    Kram Mia

    SvaraRadera
  10. Dina smycken är superfina! Jag tror på ödet och att allt har en mening, det har mitt liv visat sig att ha iaf:-). Genom bloggen når ju dina smycken ut till fler oxå, så kul!!

    Kram Sofia

    SvaraRadera
  11. Hej Nilla! Tusen Tack för dina rara o omtänksamma ord inn hos mig nu när livet varit lite upp o ner! Hoppas allt är bra med dig o familjen! Vilka fina smycken du gör, och vilken bra ide du har!! Ett stort lycka till! Många Kramar Therese

    SvaraRadera
  12. Hej!

    Följer din blogg dagligen, och dagens inlägg var så fint...så personligt. Har själv varit sjukskriven en längre tid och vet vad det innebär, däribland mötet med en del oförstående människor. Ditt mail fick mig att se livet från en annan sida.

    vinterhälsningar

    SvaraRadera
  13. Hej Pernilla!

    Tycker att dina smycken är väldigt vackra! Tror ändå att allt som händer har en mening och detta kanske är just din väg. Hoppas att det kommer gå bra och jag ska se till att hålla ögonen på din hemsida och dina alster!

    Stort lycka till!

    Kram Maria

    SvaraRadera
  14. jag tycker precis som alla andra här ovanför -man måste våga för att vinna! dina smycken är jättevackra. jag skulle kunna beställa rubbet, men jag som jobbar hemma behöver så sällan klä upp mig och bära smycken, så de skulle bara bli liggande. maken skulle hemskt gärna köpa smycken till mig, men jag tycker det är onödigt när jag ändå aldrig hinner använda dem.
    månadens smycke låter som en prima idé!
    ha det gott goa pernilla! kram
    ingela

    SvaraRadera
  15. Vilka snygga smycken!
    Verkligen fint gjort av C att ordna nåt kul för dig att syssla med och skingra tankarna lite!

    Tack gulliga du för komplimangen till mig, jag blev så glad!!
    Jag fortsätter läsa dina "veckans tanke", det gillar jag! (fast jag inte hinner kommentera...) Letar just nu efter fina rader att texta på nåt pyssel jag har :)

    Sköt om dig!
    kram, Ann-Christine

    SvaraRadera
  16. Hej rara goa Pernilla, tack för att du delar med dej.

    Jag mailar till dej - kramar!

    SvaraRadera
  17. Vilken tur att du kom in på smyckestillverkningen! Du gör jättefina smycken. Ger samma råd som flera andra, följ dina drömmar !
    Ha det bra! Kram Kicki

    SvaraRadera
  18. Åå jag satt här och blev alldeles rörd..
    Ja men ibland tycks det bara bil kaos.. men vilken tur att du började med smycke!!
    DU ÄR SÅ DUKTIG!!!
    Funderar om vi kanske skulle inleda samarbete.. hmm jag kunde sälja lite i butiken för dig!?
    En mysig kväll!! ( nu höll jag på att glömma skriva att smyckena är ljuvliga!!)
    Kramen Cilla

    SvaraRadera
  19. Hej! Alldeles i början när jag upptäckte din blogg kikade jag på dina smycken och tycker de är jättefina. Definitivt värt att satsa på :)
    Månadens smycke låter som en bra idé! Kram

    SvaraRadera
  20. Och du är jätteduktig! De här smyckena är så fina. Men som vanligt är väl jag lite skruvad för jag skulle vilja ha det där för honom halsbandet.;)

    Kramis Lisa

    SvaraRadera
  21. Du berörde med ditt inlägg och det är härligt att höra att du verkar ha världens bästa C. Ibland vet man inte förrän efteråt vad meningen med det hela var.

    Du verkar veta hur man ska driva kunder. Du har en webbsida och en trevlig blogg med besökare som gillar dig det är en superstart och mer än många andra i dina skor.

    Jag mejlar och beställer ett halsband av dig (inte för att jag tycker synd om dig för det är det inte, dina smycken är vackra).

    Sedan tycker jag att du ska planera in en resa till Goa eller Kerela som är lättare ställen att resa runt i när det kommer till Indien.

    Stor kram

    SvaraRadera
  22. Hej Pernilla!
    Jag hoppas verkligen allt det tråkiga du varit med om vänder till något fantastiskt positivt.

    Dina smycken är jättefina, och jag tycker absolut det låter som en bra ide med månadssmycke på bloggen. Kanske endast ett unikt som ingen annan har!

    Själv älskar jag smycken, så kommer kika in titt som tätt...

    Det är ju många bloggerskor som lyckats förverkliga sina drömmar, och jag önskar dig all lycka!

    Kram kram

    SvaraRadera
  23. Hallåen! Ja här känner jag igen mig lite grann. Jag är nämligen sjukskriven pga utbrändhet och en liten liten depresjon. Så gick mitt kontrakt ut nu vid nyår. Men vet du, jag ger f i det. Jag kan inte jobba nu. Har gett mitt allt till branchen i 15 år och nu var batteriet tomt. Småbarnsliv och TV-produktion är inte så enkelt att kombinera.

    Nu tar jag det med ro och klurar lite på om lusten till TV ska komma tillbaka eller om jag ska göra nåt annat.

    Klart du ska satsa på smyckena. Det ger dig glädje och de glädjer andra. Stå på!

    Bamsekram,
    Emma

    SvaraRadera
  24. Åh, så godt å lese at du har det fint nå. Smykkene er vakre, du er superdyktig! Og så synes jeg at du har en fin holdning, ydmyk og tøff på en gang, det er bra! Jeg tror og håper du vil lykkes, heia!♥ Klem Heidi

    SvaraRadera
  25. Hei Pernilla!
    Fant den fine bloggen din i dag. Her vil jeg gjerne komme igjen. :)
    Du lager så flotte smykker! :) Fortsett med det. Å lage det til en profesjon har du talent til!
    Nå skal jeg se litt mere på de.
    Velkommen til min blogg også!

    Ønsker deg en deilig dag!

    Hilsen fra
    Anette Willemine

    SvaraRadera
  26. Hej Pernilla!

    Du gör jättefina smycken! jag är säker på att det kommer att lösa sig för dig!
    Tänker på dig!

    Kram
    Åsa

    SvaraRadera
  27. Svar till anonym:

    Vad roligt att höra att du följer min blogg! Känns som om det är många som är sjukskrivna som får ett mindre trevligt bemötande i många fall. Hoppas du inte har det alltför jobbigt i din situaton utan det kan bli bättre för dig.

    Jag känner mig så lyckligt lottad att det ordnat sig så bra för mig, både jobbmässigt och att jag nu mår så mycket bättre än jag gjorde för ett år sen.

    Jag blir så glad när jag hör att min blogg kan beröra någon på ett positivt sätt! Tack för din hälsning.

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  28. Superfina smycken. Jag har också hållt på att pilla lite med smycken men med mer inspiration från Kum Kum, om du känner till dem
    Nu var det ett tag sen jag höll på men du får mig att bli sugen på att ta fram pärlorna igen. Kanske kommer de fram i vår.

    Jag tycker din blogg är väldigt underhållande att läsa.
    Lycka till!

    Ett mail kommer innom kort på en beställning av halsband till min kära sambo

    SvaraRadera

TACK för att du tar dig tid att lämna en hälsning!