03 januari 2010

BAD OCH INREDNINGSINSPIRATION

Idag har vi varit och badat på Fyrishov, Uppsalas äventyrsbad. Vi hade såå roligt!! Det är så kul att kunna göra något tillsammans, hela familjen. Och dessutom är det häftigt att se att J1 och J2 förvandlats från badkrukor till riktiga blötdjur tack vare en vecka i Spanien i höstas.

Vi vågade oss också på att prova vattenrutchkanan (som såg värre ut än den var...)
Första gången J1 skulle åka tänkte han kasta sig ur precis när det blev grönt och det var vår tur att åka. Jag höll fast honom och han nästan grät "jag vågar inte!"
Jo då, de andra i kön tittade upprört på oss... Men jag är ju mamma och kan inte bry mig om vad andra tycker, utan gör allt för mina barn ;) Efter en sekunds åkning tyckte han det var hur kul som helst (precis som jag visste att han skulle göra!) och åkte sen minst 20 åk till!

Det var vissa problem även med J2. "Jag vill inte, jag vill inte" tjöt hon också precis när det blev grönt och vi skulle åka. Men redan i första svängen tjöt hon av glädje i stället och så fort hon fick huvudet över vattnet när vi kom ner skrek hon "igen, igen, igen".

Det är tur att man känner sina barn...!

Nu är barnen i alla fall i säng och jag sitter här och drömmer vid datorn.


Rymd och gott om plats. Stora fönster och mycket ljus. Det skulle jag vilja ha! (Vi har förstås ett både litet och mörkt hus. Men det är dock ett hus. Och det är vårt hus. Tycker fortfarande det känns oerhört lyxigt, även om det inte är världens största och mest fantastiska hus!)På tal om fönster - många fler än så här kan man väl knappast få in...! Vilken ljusterapi!Svart och vitt - det tycker jag är sååå snyggt!Men ibland kan det förstås vara trevligt med en färgklick. Och då måste jag säga att jag tycker det var riktigt snyggt med rött.
Men framför allt, kolla in den coola eldstaden!! Nu är det i och för sig så att vi redan har en fuskbrasa i köket och det räcker. Den är snygg, men inte i närheten av en riktig brasa när det gäller värme eller mysfaktor.Slutligen, vad säger ni om fåtöljen till vänster. Undra om den är skön!? Någon som provsuttit en sådan?

Alla bilder lånade från www.trivselhus.se

Kram Pernilla

14 kommentarer:

 1. Vilken bra dag... äventyr och drömmar.. kan man ha det bättre?
  Mycket snyggt att titta på där!! Den lilla runda svarta kaminen är ju så fin!
  Jooo visst har det fikats extra under julen... så mycket att jag fått bannlysa det vita sockret ett tag..:)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Härligt med bad. Fotöljen tror jag nog är skönare än den ser ut och jag håller med dig om att vitt och svart är vackert men tyvärr rätt opraktiskt. Jag önskar att jag kunde ha ett sådär vitt och fint hem men har insett att jag mer ligger för det praktiska samt är ganska lat.

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 3. Vad skoj ni haft med bad!
  Visst är det roligt att drömma i bland.Det var härliga bilder du hittat.Ljus och rymd skulle vara toppen!
  ha en bra dag.Kram Kicki

  SvaraRadera
 4. Fina bilder. Ja ett nytt hus är en dröööm, ett helt eget nybyggt hus, det skulle jag kunna tänka mig = )!

  Kul med bad. Idag är jag och tjejerna lediga, får se vad vi hittar på. Vi börjar dagen lugnt iallafall.

  Kram L-L

  SvaraRadera
 5. Hej vännen!

  Å det låter som ni haft en härlig dag!!!

  Även om jag älskar vårt gamla hus - så kan också jag verkligen njuta av de underbara bilder du visar och längta efter de där härliga öppna ytorna och stora fönster - ser såååå skönt ut!

  Ha det gott - kram!

  SvaraRadera
 6. Härliga bilder Nilla! Och det är bra att du puttar barnen över kanten;) Du jag kan inte kommentera hos dig hemifrån! Har jag talat om det förut? Jaha ja... Men du allvarligt! Den här snön? Ska den verkligen vara nödvändig?

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 7. Ett nybyggt hus efter mina önskemål är ju en dröm, men den största drömmen vore att bygga ett nytt hus på den plats där vi redan bor och det är tyvärr en omöjlighet då vi bor i ett radhus!:)Härliga bilder du visar.
  Ja, ibland får man putta barnen över kanten för att de ska inse vad kul det är på andra sidan!:)
  Kram

  SvaraRadera
 8. Åh vad mysigt, äventyrsbad som är så himla kul. Ljusterapi skriver du, ja det fanns det verkligen möjligheter till i det där rummet. VAckert men man får aldrig glömma att det finns de som verkligen behöver motsatsen det kan vara terapi det också. Men i vårt mörka land så tror jag själv mer på ljusa färger och mycket rymd.
  Förresten jag hoppas verkligen att du visade barnen hur mycket du själv vågade på äventyrsbadet, hade velat se det ha ha.
  Kram på dig goa tjejen
  Lena

  SvaraRadera
 9. visst är det snyggt med en massa stora fönster, men tänk vilket jobb att tvätta dem ;)
  vi har också ett litet hus som är snabbstädat. snart är vi bara två personer i huset, och då kommer det att kännas stooort och tomt!
  kram
  ingela

  SvaraRadera
 10. Men titta Nilla! Nu var du väl alldeles bara för gullig! Fattar du hur snabbt det går för mig att kommentera nu? Typ, som en superhjälte vars superkraft är att kommentera snabbt!!

  Kramis Lisa

  SvaraRadera
 11. Låter som ni har haft en fantastiskt skön dag! Vi bor också i ett litet hus och jag känner precis som du. Visst hade det varit mysigt med lite mer yta men samtidigt är det en härlig känsla att bo i eget hus överhuvudtaget oavsett hur stort det är. Kram Anna ♥

  SvaraRadera
 12. Äventyrsbad går alltid hem här. Mina tre blir desperata när det går för långt emellan badhus besöken...:) De är ena riktiga blötdjur! Skönt att sitta och drömma sig bort i dina bilder!

  Ha det bäst! Åse

  SvaraRadera
 13. Härligt med äventyrsbadet!! Själv lär jag inte åka på bad nånstans förrens om 10 kg eller så..;-)
  När det gäller rymd och ljus får man bara göra det bästa av det man har, och det brukar kunna gå ganska långt! :-)

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 14. Vilken härlig dag ni verklar ha haft. Jag drömmer absolut om ett boende med större fönster och mer yta, men det är inte aktuellt på bra länge tyvärr.

  SvaraRadera

TACK för att du tar dig tid att lämna en hälsning!