09 juni 2016

SEMESTERTIDER


Sommar, sol och semester – så härligt att allt det där ligger framför oss just nu! Och sommaren har ju dessutom börjat riktigt bra, vi har ju redan haft flera dagar med upp mot 30 grader varmt fastän vi bara är i början av juni. Underbart! Om vi får sånt här fantastiskt  väder tycker jag det är helt underbart att semestra här hemma i Sverige, längtar inte alls utomlands faktiskt.





Bohuslän



Däremot längtar jag efter att åka runt i Sverige, för ett litet problem med att bo i Uppsala är att jag saknar alla vackra stränder och sommarstäder jag skulle vilja ha närmare till. Jag trivs jättebra i Uppsala resten av året, men på sommaren… nej, då vill jag helst vara någon annanstans!
Förra året var vi bl.a i Skåne och jag verkligen, verkligen ÄLSKADE det. Sååå vackert och mysigt och sen alla underbara stränder…  Ja, jag fastnade verkligen för Skåne, önskar att jag kunde ha ett sommarhus där. Lite långt att åka, bara… L





Skåne




När jag var barn åkte min familj ofta till Öland på semester och det tyckte jag också var helt underbart. Konstigt nog har det inte blivit att vi själva har åkt dit med barnen, trots att jag trivdes så bra där. Förra året åkte vi visserligen över och badade , bara över dagen, när vi bodde i Kalmar och var på väg hem från Skåne. Men det skulle vara kul att bo en vecka eller så, så att man hinner se lite mer av Öland, förutom de fina stränderna gillar jag också den omväxlande naturen.






Öland




Några gånger när jag var där som barn bodde vi på camping och det tycker jag är ganska kul. Funderar på att prova det igen! Dock har man ju blivit lite bekväm av sig, så är det inte garanterat fint väder vill jag nog inte tälta, utan hellre bo i stuga. Eller kanske en sån här villavagn. Tycker faktiskt det ser riktigt mysigt ut!


Vad tycker ni om camping? Eller föredrar ni hotell? Jag tycker det är kul med båda J




9 kommentarer:

  1. Sverige om sommaren är ju helt underbart...vi är oftast hemma men i år har vi faktiskt hyrt ett hus i spanien under två veckor å det ska bli riktigt härligt!! Barnen lääääängtar!

    SvaraRadera
  2. Jag älskar Sverige, det ända tråkiga är att man inte kan lite på vädret. I år när jag har tidig semester ska vi åka till Kroatien, men jag har en sådan längtan till vår svenska kust, så jag hoppas vi får till en liten rodtrip.
    Öland är mysigt och Gotland som vi var för några år sedan är helt fantastiskt vackert.
    Hoppas bara vädret håller i sig hela sommaren.
    Kram Helena

    SvaraRadera
  3. Älskar också Skåne!! OM jag kan välja alltid hotell, jag gillar inte alls att bo i tält!!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  4. Vad fina ni är du och dottern! Och vilka fina miljöbilder för övrigt också. Jag har vistats mycket norröver då jag, mina systrar och föräldrarna ofta tog husvagnen uppåt landet när jag var liten. Jag skulle vilja se mer av skåne, det finns ju så mycket vackert att upptäcka! Dottern bor i Kalmar och jag skulle vilja ägna mer tid där också, sååå himla fint!! Numera blir det hotell när vi reser, jag har också blivit lite bekvämare med åren, haha :) Sverige är verkligen vackert men tyvärr lite osäkert med vädret...

    Kramar aka

    SvaraRadera
  5. Jag gillar nog blandningen av camping och hotell :) Och visst finns det så otroligt många vackra ställen i Sverige att se om sommaren. Vi ska hitta några nya smultron ställen i år tänkte jag.
    Kram och ha en fin dag <3

    SvaraRadera
  6. Jag tycker nog båda har sin charm, Ser att du fotat från Smögen, Bohuslän, där har vi firat semestern 5 år i rad, såå vackert, i år blir det inte där dock

    SvaraRadera
  7. En bra sommar i Sverige är underbar!
    Vi campa mycket när jag var liten och det är mysigt.
    Vi har åkt uppåt 3 ggr för att ta oss över till Finland. 2 första med tält. Hur mysigt som helst. Förra sommaren blev det stuga mest för att det regna hela tiden och det inte var planerat (fullt på båten).
    I sommar blir det bila runt igen då vi är bjudna på bröllop i Lycksele.
    Finns en massa mysiga campingar som man bara åker förbi.
    Kram Kia

    SvaraRadera
  8. Sverige är fantastiskt vackert att semestra i. Vi brukar oftast semestra i Sverige. I år blir det dock en vecka på Mallorca. Men resten hemma. Ha en fortsatt fin dag. Kram Annika

    SvaraRadera
  9. Sverige är fantastiskt och vi semestrar gärna i vårt avlånga land. Sen är jag lite bortskämd med att bo väldans nära strand o hav och glömmer faktiskt av hur vackert jag bor..... speciellt på sommaren.... Önskar dig en fantastisk sommar. Kramisar Tina

    SvaraRadera

TACK för att du tar dig tid att lämna en hälsning!