04 februari 2016

NÅGOT VÄLDIGT GOTT....


Jag har alltid älskat att baka ända sen jag var liten
och nästan jämt när jag bakade skulle det vara nånting med choklad.
Det började med att jag fick en sån där leksaksspis, ni vet.
Där följde det med en "kokbok" med olika recept i och då var 
favoriten chokladbollar, som jag blandade till och "gräddade" i min ugn.
Recepten var så bra, för även om man inte kunde läsa, såg man tydligt på bilderna
vilka ingredienser man skulle använda sig av och hur mycket av varje.

Just för att jag alltid tyckt det är så roligt att baka är det 
extra kul att mina egna barn nu också har samma intresse.
(i alla fall 2 av dem, den 3:e gillar mest att äta det som bakas!)

En favorit hos J1 är kärleksmums, det är oftast
det som gäller när han ska baka. Och det är en av mina favoriter
också, inget jag säger nej till! ( Även om jag egentligen föröker begränsa
mig till helger när det gäller godsaker, men men.... Vissa undantag får man göra!)

Kärleksmums, moccarutor, snoddas.... den där kakan har visst 
många namn och säkert lika många olika recept.
Det vi bakar efter är i alla fall från "Sju sorters kakor"
och vi tycker de blir hur goda som helst!








Kärleksmums
150 g smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk siktad kakao
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk

Glasyr:
75 g smör 
1 msk siktad kakao
(1-2 msk kallt kaffe)
3 1/2 dl florsocker
kokos

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med mjölken och smöret. Häll smeten i en smord och bröad långpanna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Smält under tiden smöret till glasyren. Tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning. Bred glasyren på kakan och strö på kokos. Skär upp kakan i rutor. 


13 kommentarer:

  1. Mmm, de är ju så goda!
    Men baka är inte min favoritsysselsättning. Gillar inte kladd;-)
    Det ska helst gå fort och bara veva veva och skjuts in i ugnen ;-)
    Ha de gott!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Härliga bilder du tar, Pernilla. Såg att du har en Anton Corbijn tavla. Var du och såg utställningen på Fotografiska? Det var jag. Älskar hans bilder.
    Roligt att du tittade in till mig.
    Kram Petra

    SvaraRadera
  3. Älskar också att baka och just kärleksmums är verkligen en av favoriterna. Dina bilder är magiska. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  4. Jag bakade alltid sockerkaka som liten mest för att smeten var så god. :)
    N har snappat upp det där med bak och gör det gärna dock med varierande resultat.
    Sist var en sockerkaka som typ blev 2 cm hög?? När jag kom hem undra jag om hon ätit upp all smet?
    Så kan det gå ibland.

    Ha en toppen helg!
    Kram Kia

    SvaraRadera
  5. Så länge sedan jag gjorde denna kaka. Får nog bli en plåt till helgen.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  6. Dom såg riktigt smarriga ut. Kramar Anita

    SvaraRadera
  7. mm... så gott!
    Och vackra bilder med!
    Ha en fin fredag!

    SvaraRadera
  8. Åh, jag älskar verkligen kärleksmums, det är väl typ den enda kakan
    jag bakar haha. Men just nu är det inget sött.
    Fin fredag till dig.
    Kram Pia

    SvaraRadera
  9. Åhh så gott det ser ut :)
    Jag älskar också att baka, det är avkoppling för mig faktiskt :)
    Tack snälla för att du tittade in hos mig.
    Ha en fin kväll.
    Kram
    Jessica

    SvaraRadera
  10. Hej Pernilla!
    Hoppas allt är bra med dig! Mmm, vad gott med kärleksmums! Fiffirutor kallades de när jag var mindre:)

    Ha en skön söndag,
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  11. Jag älskar kärleks mums :) Här blir det semla idag till fikat. Kram och ha en fin dag

    SvaraRadera
  12. Jag älskar kärleks mums :) Här blir det semla idag till fikat. Kram och ha en fin dag

    SvaraRadera
  13. men JA tack släng hit några mmmmm :) jag är chokladnarkoman haha

    Idag har jag vardagsrum fynd på bloggen :)

    Ha en kanonvecka!

    LOVE M

    SvaraRadera

TACK för att du tar dig tid att lämna en hälsning!