Jag har alltid älskat att baka ända sen jag var liten
och nästan jämt när jag bakade skulle det vara nånting med choklad.
Det började med att jag fick en sån där leksaksspis, ni vet.
Där följde det med en "kokbok" med olika recept i och då var
favoriten chokladbollar, som jag blandade till och "gräddade" i min ugn.
Recepten var så bra, för även om man inte kunde läsa, såg man tydligt på bilderna
vilka ingredienser man skulle använda sig av och hur mycket av varje.
Just för att jag alltid tyckt det är så roligt att baka är det
extra kul att mina egna barn nu också har samma intresse.
(i alla fall 2 av dem, den 3:e gillar mest att äta det som bakas!)
En favorit hos J1 är kärleksmums, det är oftast
det som gäller när han ska baka. Och det är en av mina favoriter
också, inget jag säger nej till! ( Även om jag egentligen föröker begränsa
mig till helger när det gäller godsaker, men men.... Vissa undantag får man göra!)
Kärleksmums, moccarutor, snoddas.... den där kakan har visst
många namn och säkert lika många olika recept.
Det vi bakar efter är i alla fall från "Sju sorters kakor"
och vi tycker de blir hur goda som helst!
Kärleksmums
150 g smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk siktad kakao
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
150 g smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk siktad kakao
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
Glasyr:
75 g smör
1 msk siktad kakao
(1-2 msk kallt kaffe)
3 1/2 dl florsocker
kokos
Smält smöret och låt det
svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna
omväxlande med mjölken och smöret. Häll smeten i en smord och bröad långpanna.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Smält under tiden smöret
till glasyren. Tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning. Bred glasyren
på kakan och strö på kokos. Skär upp kakan i rutor.
Mmm, de är ju så goda!
SvaraRaderaMen baka är inte min favoritsysselsättning. Gillar inte kladd;-)
Det ska helst gå fort och bara veva veva och skjuts in i ugnen ;-)
Ha de gott!
Kram Anna
Härliga bilder du tar, Pernilla. Såg att du har en Anton Corbijn tavla. Var du och såg utställningen på Fotografiska? Det var jag. Älskar hans bilder.
SvaraRaderaRoligt att du tittade in till mig.
Kram Petra
Älskar också att baka och just kärleksmums är verkligen en av favoriterna. Dina bilder är magiska. Kramisar Tina
SvaraRaderaJag bakade alltid sockerkaka som liten mest för att smeten var så god. :)
SvaraRaderaN har snappat upp det där med bak och gör det gärna dock med varierande resultat.
Sist var en sockerkaka som typ blev 2 cm hög?? När jag kom hem undra jag om hon ätit upp all smet?
Så kan det gå ibland.
Ha en toppen helg!
Kram Kia
Så länge sedan jag gjorde denna kaka. Får nog bli en plåt till helgen.
SvaraRaderaKram Mamma C
Dom såg riktigt smarriga ut. Kramar Anita
SvaraRaderamm... så gott!
SvaraRaderaOch vackra bilder med!
Ha en fin fredag!
Åh, jag älskar verkligen kärleksmums, det är väl typ den enda kakan
SvaraRaderajag bakar haha. Men just nu är det inget sött.
Fin fredag till dig.
Kram Pia
Åhh så gott det ser ut :)
SvaraRaderaJag älskar också att baka, det är avkoppling för mig faktiskt :)
Tack snälla för att du tittade in hos mig.
Ha en fin kväll.
Kram
Jessica
Hej Pernilla!
SvaraRaderaHoppas allt är bra med dig! Mmm, vad gott med kärleksmums! Fiffirutor kallades de när jag var mindre:)
Ha en skön söndag,
Kram Jenny
Jag älskar kärleks mums :) Här blir det semla idag till fikat. Kram och ha en fin dag
SvaraRaderaJag älskar kärleks mums :) Här blir det semla idag till fikat. Kram och ha en fin dag
SvaraRaderamen JA tack släng hit några mmmmm :) jag är chokladnarkoman haha
SvaraRaderaIdag har jag vardagsrum fynd på bloggen :)
Ha en kanonvecka!
LOVE M