10 februari 2013

MUFFINSSEMLOR


Har sett så många som bakat muffinssemlor så jag var tvungen att prova, jag med. 

Jag brukar baka semmelbullar av vetedeg och lägga i frysen så man kan ta fram när 
man blir sugen. För att baka tar ju en stund när degen ska jäsa och så ska bullarna kallna. 
Det kan bli en lååång väntan på semlor;) 

Men skulle man inte ha några bullar i frysen är ju muffins en bra snabbvariant!










Smakade helt ok, även om jag föredrar vanliga semlor.

Har ni provat muffinssemlor? 
Vad tyckte ni?


Kram


8 kommentarer:

  1. Det här var helt nytt för mig - har inte sett dem tidigare. Smart att ha deg i frysen. Det är ju det som tar så lång tid och tar emot ibland. Barnen vill ju baka NU!

    SvaraRadera
  2. Har inte testat just det men jag gjorde en variant av "hastsemlor" förra året, degen hade torrjäst istället för färskjäst. Smaka ok, kanske något torrare och lite knöligare till utseende ;-)
    Kram ANette

    SvaraRadera
  3. ser gott ur
    Ha en fin söndags eftermiddag!
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  4. Ja, jag har provat och det var jättegott tycker jag, jag är inget jättefan av vanliga semlor, men det blir nästan som ett annat bakverk.

    SvaraRadera
  5. Jga har vare sig smakat någon muffins-semla eller vanlig sådan ännu. Med betoning på ännu :-)

    Fina bilder, ser gott ut.

    SvaraRadera
  6. Nej det har jag aldrig testat. Låter ju som sagt bra om man har lite bråttom :) och dina ser ljuvliga ut!
    Ha en skön kväll! Kram Jennifer

    SvaraRadera
  7. Men så gott det ser ut:) Hoppas att ni mår bra, hela familjen!

    Kram

    SvaraRadera
  8. Nej jag har inte ens sett dom. Men nu måste ja testa 😀

    SvaraRadera

TACK för att du tar dig tid att lämna en hälsning!