28 mars 2012

BYTA JOBB?

Bättre dag på jobbet idag. Tur att det även finns många TREVLIGA människor där, som förgyller dagen och gör det värt att trots allt gå dit.

Men det är klart, ibland funderar jag på om man kanske skulle byta jobb. Att jobba med samma sak hela livet... Jag menar, det beror så klart på hur varierande jobbet är, men egentligen är det ju inte så konstigt om man blir less ibland.Frågan är vad jag ska göra istället. Frisör kanske?

Nu är det ju i och för sig så att jag aldrig klippt någon i hela mitt liv. Inte ens mina egna barn när de var små. Så hur vet jag om frisör är något som passar mig?
Det är väl bara att prova, helt enkelt!


Så jag plockade fram stora kökssaxen och valde ut mitt offer. J2 är så rädd om sitt långa hår och J1 fick jag inte komma i närheten av, så det fick bli A. En cool tonåring med långt hår är ju inte så noga med hur han ser ut;)) Eller...?

Nä, jag skämtar så klart! Det var hans eget val och han är hur nöjd som helst för nu när han inte behöver styla håret kan han sova en halvtimme längre på morgonen!:)Hur är det med er? Vad jobbar ni med? Har ni bytt yrke eller hållit er till samma? Skriv gärna en kommentar!Kram

15 kommentarer:

 1. Vilket roligt inlägg med bilderna :D Jag ser en klar framtid som frisör. Jag har jobbat som härdfysiker i tre år nu och tycker att själva arbetsuppgifterna är de roligaste jag kan tänka mig. Men förra våren var det inte så rolig stämning och jag sökte ett nytt jobb som jag fick men tackade nej till för att det under processen hade hunnit svänga i stämning. Nu är jag hur glad som helst att jag inte bytte!! det är bra att ge saker en chans men jag tror att man känner när det liksom inte kommer att bli bättre. Då är det dags att se sig om. Stor kram och lycka till

  SvaraRadera
 2. Hade gärna hälsat på dig, men i det här fallet hade jag valt Studenternas om jag haft möjlighet att följa med!:) Är man bandyfantast så är man! Å andra sidan kunde man tagit en helgtripp och hunnit med både och...!
  Jag utbildade mig till förskollärare och jag har snart jobbat som det i 18 år. Det senaste året har jag flera gånger funderat på att byta jobb, men kruxet är att jag inte vet till vad. Funderar på att börja läsa enstaka kurser i höst, men jag får se hur det blir med det. För mig har det handlat både om stämningen på jobbet och arbetsbelastningen. Samtidigt har jag länge sagt att jag inte kommer att jobba inom förskolan tills jag är 65 år.
  Vår son var och klippte sig för drygt en vecka sedan hos frisör. Han hade då ganska långt hår, men nu blev det kort på sidorna och nacken och längre uppe på huvudet. Detta innebär att han måste fixa lite mer med håret än tidigare, men han var så nöjd efteråt. Jag har aldrig klippt mina barn heller, men min mamma har gjort det tidigare. Nu tycker barnen att det är lite kul att få gå till en "riktig" frisör emellanåt.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag har jobbat i vården sen 1998, först äldrevård som vårdbiträde/undersköterska sen som sjuksköterska på medicinavdelning på ett mindre sjukhus och nu som distriktssköterska på Bvc.
  Jag sa ju upp min fasta tjänst på sjukhuset när jag vantrivdes och det är det bästa jag gjort! Det löser sig alltid!
  Vad jobbar du med?!
  Kram Lisa

  SvaraRadera
 4. Jag längtar efter ett jobb där det är tyst och man kan lyssna på radio.

  Kram Helena

  SvaraRadera
 5. Oj! det var modigt att klippa hår sådär.Här hemma kör Pelle trimmern på grabbarnas huvuden än sålänge.Jag har klippt topparna på Nåmi en gång och det tror jag att det kan jag göra om.Mitt jobb är att sälja kläder till damer och jag trivs ganska bra med det.Har jobbat i butik sen jag var 16 år,kan inget annat.Men det är klart att jag skulle vilja göra något annat ibland.Men jag vet inte om kontor är min grej.Gillar ändå att ha kontakt med människor.Men ibland blir man spyfärdig på det för man kanju råka ut för de mest hemska människorna ibland.Just nu är jag bara glad att jag har ett jobb,men jag vet att i i min bransch så är det inte så bra längre.Nedskärningar och så.Förresten,vad jobbar du med själv,du kanske har nämnt det men jag har nog missat det.Kram!

  SvaraRadera
 6. Jag har arbetat inom samma koncern i 24 år. Under dessa år har jag varit på tre olika arbetsplatser.

  Jag tänker att det viktiga är att man känner att man kan utvecklas. Långt till pension, ju....

  Ha det gott Pernilla

  SvaraRadera
 7. Åh jag förstår honom, en halvtimmes extra sömn på morgonen det kan man göra mycket för att få, han blev jättefin!
  Jag bytte jobb vid nyår men är kvar på samma företag men med helt andra uppgifter och det är roligt med lite nytt men samtidigt påfrestande, det är mycket nytt att lära men det är förstås roligt också :).
  Kram Jennifer

  SvaraRadera
 8. Hej vännen förstår dina tankar. Jag har jobbat som förskollärare under hela mitt yrkesliv och jag fyller ju 39 i år... Som tur är varierar sig jobbet så det blir aldrig långtråkigt:) Ha det gott kram från Maria

  SvaraRadera
 9. Ja, vad jag jobbar med vet du ju redan. Innan jag startade webbutiken jobbade jag på Mio. Det är ju samma branch men mitt nuvarande jobb skiljer sig ändå väldigt mycket från mitt tidigare.
  Det är inte helt lätt det där med yrkesval. Känns det inte helt rätt tycker jag att man ska ta modet till sig att prova något nytt. Man jobbar ju så pass många timmar om dagen så det är ju viktigt att trivas.

  Lamporna i mitt arbetsrum kommer ut i webbutiken inom kort. Den putsade väggen har jag skrivit en liten förklaring till på min blogg (som svar på din kommentar). Fråga gärna om det är något mer du undrar, jag är inte världens bästa på att förklara...

  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 10. Ja jag är ju hemma just nu med barnen, men har funderingar på att skola om mig. Fast samtidigt vet jag inte om jag är för feg för det. Fast att jobba med samma sak hela livet vet jag absolut inte om jag skulle klara.

  Å andra sidan har jag två jobb som skiljer sig helt. ett som säljare och ett på en förskola så jag får min dos av "olika" typer av jobb ändå.

  SvaraRadera
 11. Ha en fin eftermiddag!
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 12. Ja, som du vet är jag precis där - funderar på vad jag skall göra när jag blir stor. Har jobbat med ekonomi/redovisning i 20 år och kände att nu vill jag prova något nytt. Nu verkar det bli en kombination för min arb.givare vill ändå inte att jag slutar helt :) Jag kommer att jobba 50% med det gamla jobbet och resten med vårt nya projekt. Känns roligt, spännande och läskigt på samma gång. Ser absolut att du även har klipptalang ;) Ha en go helg Nilla - kram kram!

  SvaraRadera
 13. hahahah du är för skön bönan:) I ♥ you! vilken underhållning och vilka fina kort:) Du är bäst!

  kram CC
  Psst! Du fick mig verkligen att flina i kväll:)

  SvaraRadera
 14. Men va duktig du är att klippa. Det är ju jättesvårt att få till ett sånt kort snagg.

  SvaraRadera
 15. Började inom butik där jag fick prova allt möjligt och tillslut var spelansvarig men sen plugga jag till ekonomiassistent och det jobbar jag med idag. Men jag fortfarande inte vad jag vill bli när jag blir stor! : ) Det är aldrig försent att lära sig något nytt! Det är ju några år som man ska jobba.

  Ha en toppen helg!
  Kram Kia

  SvaraRadera

TACK för att du tar dig tid att lämna en hälsning!