09 augusti 2011

FINA - ÄN SÅ LÄNGE...

Det där med blommor är helt enkelt inte min grej.

De stackars växter som lyckas överleva en sommar hos oss är väldigt självständiga, om man säger så... Nån gång då och då när jag ser att de slokar väldigt mycket får de sig lite vatten, men för det mesta får de klara sig själva. Och de som inte förstått det byts ut ganska snabbt!

Därför har det nu anlänt ett par nya varianter, som får pryda uteplatsen på framsidan. Sommardahlia - tror jag? Läste någonstans (efter att jag köpt dem) att de inte vill utsättas för torka. INTE rätt blomma för mig... Men eftersom det numera faktiskt regnar lite då och då har de kanske en chans ändå!

Men för säkerhets skull tog jag lite bilder redan första dagen, så jag hinner visa er hur fina de är:)Kram

8 kommentarer:

 1. Ha ha, jag har lite samma problem själv med blommor. De gröna fingrarna lyser med sin frånvaro. Orkidè och Pelargon är ett hett tips de funkar bra här och klarar av en liten torkaperiod när man är glömsk ;) Håller tummarna att de fina Dahliorna får vara med ett tag ;)

  Kram F

  SvaraRadera
 2. Har inte haft dahlior i år, men de är ju så fina! Ja, visst behöver de vatten och omsorg. Jag plockar med mina blommor varje dag (nästan), men det behöver inte betyda att man lyckas bra:)
  Fina krukor du har dem i!

  Kram Helena

  SvaraRadera
 3. Du är duktig på så mycket annat Pernilla!

  Ha det gott

  SvaraRadera
 4. Vilka fina blommor. Nej, blommor är inte heller min grej :) Jag brukar alltid köpa sådana blommor/gröna växter som tål att man glömmer att vattna dem i några månader :) Kramar

  SvaraRadera
 5. hihi, det där låter SÅ bekant. jag borde fota alla mina blommor som inte överlevt sommaren ;)
  kram
  ingela

  SvaraRadera
 6. Det är samma här! Mina utekrukor var jätte fina några veckor, men sedan blev det semester... Fick åka och köpa nya blommor nu till makens födelsedag då krukorna såg bedrövliga ut!:)
  Inomhus har jag bara sådana blommor som tål att torka ut!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Jag älskar att vara ute i trädgården men kan hålla med. Blommorna dör... men jag tycker att det är mycket lättare med rabatter än krokor. Så mycket mer pyssel med dom.
  Men ack så fint.
  Kram Linda

  SvaraRadera
 8. Okej här få du dagens tips av mig! :) Desto större kruka ju mindre behöver du tänka på att vattna!

  SvaraRadera

TACK för att du tar dig tid att lämna en hälsning!