27 juli 2011

SURDEGSBRÖD

Hmmm...det här med surdeg är inte helt lätt!

Min nya "bebis" behövde visst lite mer tillsyn än jag tänkt mig... Jag var ganska otålig och de första dagarna tittade jag till den mest hela tiden för att se om den börjat bubbla, men det hände ingenting. Efter att ha matat den, först på andra dagen och sen på fjärde, lämnar jag den ensam i 3 timmar och vad händer då? Det ser ut som den exploderat och hela köksbänken är plötsligt full av surdeg! :o
Jag provade i alla fall att baka på den ok brödet blev ok, men inte riktigt så bra som jag väntat mig.


Nu ska jag göra ett nytt försök. Ikväll har jag gjort en fördeg som ska stå över natten och imorgon görs degen som ska jäsa flera timmar, för att sen bakas ut nån gång fram på eftermiddagen.
Recept på surdegsbröd hämtar jag här, nån mer som vill prova?
Kram

4 kommentarer:

 1. Hej Pernilla!
  Precis jut surdeg var det ju som jag tänkt försök mig på under semestern!!! Vad kul! Höll nästan på att glömma bort det men tack vare dig så kommer det nog att startas en här idag.
  Jag har under en tid följt http://paindemartin.blogspot.com/. Här finns också massor av inspiration. Tyvärr har han visst valt att avsluta sin blogg men inläggen finns kvar.
  Lycka till med nästa försök, förövrigt tycker jag nog att brödet du visade på bild såg jättegott ut!
  Hälsn. Linda

  SvaraRadera
 2. Brödet såg jätte gott ut!
  Skulle inte vilja ha en exploderande deg i köket...
  Kram

  SvaraRadera
 3. Gott men för avancerat för mig :-)

  Ha det fint Pernilla

  SvaraRadera
 4. Nej, surdeg är banne mig inte lätt :D Jag har fått startdegar av vänner och testat själv men aldrig lyktats riktigt bra. Som tur är vet jag ett fint bageri att köpa hos. Inte lika kul men oooh så gott!

  Ha en skön sommar du med!!
  Stor kram

  SvaraRadera

TACK för att du tar dig tid att lämna en hälsning!