11 mars 2011

BARNFOTOGRAFERING FORTS.

Den här lilla tjejen fotade jag i onsdags och det var det svåraste jag gjort hittills!
Jag trodde att utmaning skulle vara att få till ljuset, eller rättare sagt att ha tillräckligt med ljus. Men det var inga problem alls. Jag hade inga lampor tända, använde inte blixt utan det räckte bra med det naturliga ljuset.
Däremot tyckte jag det var svårt att få till snygga och varierade bilder.

Hon hade precis lärt sig att ligga på mage och hålla upp huvudet så jag försökte få några såna kort. Men dels så orkade hon inte så länge, utan blev snabbt trött och ledsen, dels välte hon väldigt lätt! Så det gällde att vara snabb!

Vi provade också att sätta henne i en fåtölj och puffa upp med kuddar, men när de är så små sjunker de ju ihop så lätt, så ganska snart satt hon dubbelvikt!

Och att få till snygga bilder när hon bara låg på rygg på en filt var inte heller lätt, de såg mest tråkiga ut...

Så det var en utmaning, helt klart! Nästa helg ska jag fota igen, men den lille killen är lite äldre, så kanske går det lite lättare då!

Har ni några tips, råd eller idéer när det gäller bebisfotografering får ni gärna maila eller skriva några rader i kommentatorsfältet.

Jag vill också passa på att tacka er för att ni tittar in här! Roligt att ni är så många och väldigt kul att så många tar sig tid att skriva en kommentar. Det är så mycket roligare att blogga när man får lite feedback:-)








Eftersom jag varit så trött i veckan har det inte blivit någon träning. Men idag var jag lite piggare och sååå sugen på att träna! Så fort jag kom hem kastade jag ner träningskläderna i väskan och rusade iväg till bussen. Hann träna en timme innan de skulle stänga och efter det mådde jag så BRA!
Nu sitter jag och myser framför brasan och dricker cola och tittar på film med J1:-) Imorgon är det ridning för J2 (hoppas på en solig och skön dag!) och sen ska vi åka till IKEA. Var alldeles för längesen jag var där!

Ha det bra!

Kram


12 kommentarer:

  1. Bilderna är jättefina!!! Du har fått variation tycker jag. Jag är räker på att föräldrarna kommer att vara supernöjda! Något man kan fota (om de inte är för snabba) är fötter och händer. Det är en STOOOR utmaning att fota barn, jag brukar bli helt svettig när jag håller på, värsta gympapasset = )!

    Kram L-L

    SvaraRadera
  2. Så fina bilder, den tredje är min favorit. Gillar vinkeln och ljuset, även att rörelsen ser så spontan ut. Roligt att få läsa hur du upplevde att ta bilderna, förstod att det måste ha varit jättetrixigt..

    Ha en skön helg o kram på dig! Tina

    SvaraRadera
  3. hej nilla! jag tycker du har lyckats alldeles utomordentligt bra!
    får önska dig en skön helg. här skiner solen igen efter två dagar med snöfall och snöslask.
    kram
    ingela

    SvaraRadera
  4. Jättefina bilder. Du har lyckats bra. Kanske tar du även bilder när barnet är ledsen eller argt. Sådana bilder kan väl också vara roliga att ha
    :-)

    Ha en toppenfin lördag!

    SvaraRadera
  5. Jag tycker du är jätte-duktig!!
    Men vill du ha lite tips så titta in på den här bloggen http://mayalee-dreams.blogspot.com/ eller
    http://vitaanglar.blogspot.com/, också de är duktiga fotografer.

    Ha det gott!
    Kram C

    SvaraRadera
  6. Jag tycker att du lyckats bra med att få fina och varierande bilder!
    Ha en skön lördag! Kram Kicki

    SvaraRadera
  7. Gillade den sista bilden mest, men de andra var också fina!:)
    Kram

    SvaraRadera
  8. förstår verkligen att det är en utmaning att fotografera så små. Men du gjorde det grymt bra, jättefina bilder!!!

    Kram, Jenny

    SvaraRadera
  9. Hej! Jättefina bilder på bebisen. Jag förstår att det är svårt. Jag har skickat en utmaning till dig. Kolla på min blogg. Hälsningar Ing-Mari

    SvaraRadera
  10. Gu va duktig du är! Gillar den där hon ligger och leker med sina händer, den i svart-vit hade varit super! Ha det bäst! Åse

    SvaraRadera
  11. Sååå fina foton på en uuuunderbart gullig liten bebis :)) Jag gillar att se dina foto-inlägg, inspirerande!!

    Önskar dig en fin söndag!

    Kraaaaaaaaaaaaaaam aka

    SvaraRadera
  12. Mycket fina bilder Nilla! :) Jag håller med dig att ibland kan det vara svårt att få lite variation på sina bilder. Ibland frågar jag om föräldrarna vill vara med. De kanske inte vill vara med på bild men de kan vara till stor hjälp när det kommer till just variation.

    Barnet kan tex. ligga över mammas eller pappas axel när man fotograferar. De kan hålla barnet så man kan får mer varierande vinklad.

    Man kan också använda sig utav olika saker man har i rummet. Barnet kan ligga eller sitta i soffan. Man kan ge barnet leksaker. Träklossar är något som jag brukar använda mig utav. De blir fina på bild. Något som jag tycker är svårt är att hitta bra och varierande bakgrunder. Man vill inte att dem ska se för "stökiga" ut. Du har lyckats bra med att hitta sådana :)

    Många kramar!

    SvaraRadera

TACK för att du tar dig tid att lämna en hälsning!