Vi ska få besök i kväll och eftersom det är melodifestivalen har vi förstås en massa chips och ostbågar, men jag känner redan att jag kommer vara sugen på något sött efter maten istället. Och då är denna kaka definitivt ett bra val:-) Den vann kladdkake-SM 2009 och det är inte så svårt att förstå varför! Fler recept från den begåvade personen som kom på denna underbara kaka finns här.

Kladdkaka med kanel- & kardemummafudge
Kladdkaka
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
100 g smör
Kanel- och kardemummafudge
1,5 dl vispgrädde
1 tsk honung (eller ljus sirap)
2 kanelstänger
1 tsk kardemummakärnor
200 g mjölkchoklad
Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i äggvispet. Smält smöret och rör ner det.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant (24 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, 18 minuter. Låt den svalna något.
Stöt kanelstängerna och kardemumman lätt i en mortel. Koka upp grädde, honung och kryddor. Ta bort kastrullen från värmen och låt grädden dra i 10 minuter. Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden igen och sila den över chokladen. Rör tills fudgen blir slät, bred sedan ut den över kladdkakan. Ställ in i kylen att stelna.
Servera ev. med lättvispad grädde.
Kladdkaka
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
100 g smör
Kanel- och kardemummafudge
1,5 dl vispgrädde
1 tsk honung (eller ljus sirap)
2 kanelstänger
1 tsk kardemummakärnor
200 g mjölkchoklad
Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i äggvispet. Smält smöret och rör ner det.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant (24 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, 18 minuter. Låt den svalna något.
Stöt kanelstängerna och kardemumman lätt i en mortel. Koka upp grädde, honung och kryddor. Ta bort kastrullen från värmen och låt grädden dra i 10 minuter. Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden igen och sila den över chokladen. Rör tills fudgen blir slät, bred sedan ut den över kladdkakan. Ställ in i kylen att stelna.
Servera ev. med lättvispad grädde.
Ha en skön lördagskväll!
Kram

Låter jätte gott.
SvaraRaderakram
Hanna
Hej! Scrollade ner lite i din blogg (som jag precis upptäckt) och hittade ett tips om att göra korniga bilder svartvita. Wow, säger jag bara. Tack för tipset! Testade och det blev ju kanonbra!
SvaraRaderaHa en fortsatt trevlig helg! :-)
Hur gott lät inte det där!:)
SvaraRaderaHa en trevlig kväll!
Kram
Kladdkaka är förrädiskt gott!
SvaraRaderaBarnen gjorde en sådan för ett tag sedan åh vad jag åt.
Idag har jag inhandlat ingredienser för bullar. Startar tidigt i morgon bitti så slipper hela dagen gå.
Ha en trevlig lördagkväll, LiseLotte
Å vad jag önskar jag hade en kladdkaka o smaska på nu... Barnen sover och Johan är på herrträff, borde varit mer förutseende och försett mig med sötsaker...
SvaraRaderaKram kram
Låter underbart gott!
SvaraRaderaLåter verkligen supergott!
SvaraRaderaHoppas Ni inte satte kakan i halsen av den sämsta omgången av Mello, eller vad tyckte ni?
Kram Helena
Tusan så gott det lät! Baknörd som jag är så ska denna givetvis testas ;)
SvaraRaderaKram Dessi - Home and desire