16 augusti 2010

VECKANS TANKE V.33

Känner mig lite stressad över att allt nu ska dra igång - hämtning, lämning, jobba, skynda laga middag, läxor, läggning. Måste orka....

Men jag försöker tänka på att bara ta en dag i taget.

Hur går det för er att komma in i vardagen igen?


Kram

13 kommentarer:

 1. Visst är det tufft med alla tider att passa och stressen... Jag kollade in ICAs recept med mat som tar under 20 min att laga. Måste hitta bra snabbmat. Korv och makaroner vill ingen ha 5 dagar/vecka;) Jag ska börja träna på Friskis och Svettis och kan då ta med äldsta barnen då de har juniorgympa för dem en kväll i veckan. Då får tre i familjen träna samtidigt. Två flugor i en smäll, det gillar jag. Man får försöka hitta lösningar... Kraam

  SvaraRadera
 2. Bra veckans tanke!
  Är ganska glad över att jag börjat jobba innan resten av familjen ska in i vardagen igen. Det är ett himla planerande periodvis, ännu mer då min make jobbar kvällar emellanåt och jag har kvällsmöten med jobbet. Man får ta en vecka i taget, annars blir man knäpp emellanåt!:) Och då har jag inte varit med om det du har gått igenom. Känns ändå som att hjärnan går på högtryck ibland för att inte glömma allt.
  Ta hand om dig!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag känner mig också stressad över vardagsrutinerna. Förra vintern var verkligen jobbig och jag började redan i början av sommaren att få ångest över hur nästa höst och vinter skulle bli.
  Men man får ta en dag i taget och tänka att de finns de som har det värre och det är inte hela världen om barnen blir lite sena till skolan eller om man glömt en lapp.

  Du får ha en trevlig kväll och föresten har jag en award hos mig till dig.

  Kram Mia

  SvaraRadera
 4. Hej, Jag delar helt din oro idag! Idag var det första dagen på jobbet för mig med, efter en riktigt härlig semester ihop med min familj. Och i morgon startar skolan & dagiset. Så nu startar vardagen igen, planering och organiserandet mellan jobb, skola, aktiviteter osv. Men semesterna hade inte varit så underbar om man inte hade något jobb/skola att gå till.
  Allt har sin mening. Ha en bra kväll!

  SvaraRadera
 5. Jag måste säga att jag håller med vad Room of karma skriver, man hade inte tyck att semester var så underbar om man inte hade ett jobb att gå tillbaks till. Fast jag förstår din oro :) Själv har jag 1 vecka kvar av semester
  Hoppas att första dagen tillbaks på jobbet gick bra?
  / Linnea

  SvaraRadera
 6. Hej,
  Här semestrar vi en vecka till innan allt pusslande börjar...

  Vår familjs räddning är planering av maten. Varje tisdag gör jag en matsedel från torsdag till onsdag. Då planeras all mat och alla inköp. På onsdagen åker min man iväg och veckohandlar.

  Vi följer inte alltid matsedeln slaviskt utan ibland skiftar vi dagar eller ändrar lite, men detta är vår räddning för att kunna få ihop vardagaen med jobb, träning och andra aktiviteter.
  Lycka till!
  kram J

  SvaraRadera
 7. Hej vännen! Ja, jag får svara på din fråga om ett par veckor... jag börjar arbetsträna nästa måndag, efter lååång sjukskrivning...
  Längtar jättemycket!!! Jag tycker det är något visst med nystarten på hösten... men jag håller med dig, det kräver sitt, jag försöker tänka ännu mindre... mer "en syssla i taget" Vi får påminna varandra om detta under hösten!!
  Härligt att läsa ikapp lite hos dig igen och att allt är bra nu! Blir avis på din kamera, grattis!!! hoppas du får en fin höst med den!!:)
  TACK också för din omtänksamhet, den värmer ska du veta!!
  STOR KRAM

  SvaraRadera
 8. Hej hej!
  Mycket bra text =)
  jag har börjat jobba igen så nu är allt som vanligt, känner väll ingen direkt stress inför vardagen,jag jobbar ju inte fullt så jag är ledig ganska mycket...
  Min stress börjar efter allhelgona helgen, så drar det igång på jobbet och jag jobbat tills jag nästan inte orkar mer ;)
  Nu är vi i letartagen efter att hitta ett hus som vi kan hyra, vi vill så gärna ha egen trädgård och annat mysigt man får med ett hus...
  Vi får se hur det går, vi spanar på blocket varje dag ;)

  Hoppas att du mår bra annars.
  Många kramar ifrån mig

  SvaraRadera
 9. Håller med dig vännen, man blir lätt lite stressad över den situationen. Fint citat och jag hoppas att du mår bra/ Kramkram Anne

  SvaraRadera
 10. Hej
  Tankvärda ord kära du. För mig är det semester fortfarande men på fredag blir det dags för jobb igen. Känns så där men men....Har ett jobb som inte riktigt känns som mig just nu och då är det lite trögt....Säkert bara tillfälligt, har haft ett år tillbaka med stress och oro och jag känner mig inte så utvilad fast jag haft 6 veckor ledigt. Konstigt va??

  Jaja det ordnar sig nog....Stor kram Anna

  SvaraRadera
 11. Jag börjar mentalt förbereda mig för vardagen som för mig börjar på måndag. Jag tror att man kommer i i rulljangsen ganska snabbt. Men att vara ledig är skönt, det kan jag inte förneka :-)

  SvaraRadera
 12. Vilket fint citat - tack för det!
  Alltför länge sen jag kikat in här... tyvärr. Har bara så jättemånga bloggar jag följer och antalet växer hela tiden, ojojoj! Men nu ska jag lägga till din blogg på min prenumerationslista :)
  Har läst ikapp alla fina, söta och vackra inlägg här!

  Ha det fint!

  SvaraRadera

TACK för att du tar dig tid att lämna en hälsning!