28 juli 2010

HALLON OCH BLÅBÄR

Blåbär är det bästa jag vet!

När jag var liten var vi ofta ute hela dagar i skogen och plockade blåbär i stora 10-litershinkar. Vi var i skogar där det inte fanns en människa, men som mamma kände till för det var där hon växt upp. Ofta var halva släkten med(!) och som jag kommer ihåg det var mormor alltid med. Hon såg till att vi hade god matsäck med oss och hjälpte till att fylla på mitt lilla mått som jag plockade i , när jag tyckte det gick för långsamt.
Jag tror att jag ibland kunde tycka det var lite långtråkigt att vara ute i skogen hela dagarna, men eftersom jag fick vara med min mormor var det ändå underbart!
Vi var också ute och plockade hallon, men det var i skogen där vi bodde och tillsammans med grannen - inte mormor - så det var inte lika kul! Och hallonbuskarna var så höga och snåriga att man nästan druknade i dem...
När vi bodde i lägenhet drömde jag om en trädgård med hallonbuskar och närhet till skogen och blåbär, så att mina barn skulle få uppleva samma sak. Och nu har jag fått precis det jag ville ha!Visst är det vardagslyx?!

Kram

10 kommentarer:

 1. Den sista bilden var ju underbar! Ser så gott ut med blåbär och hallon. Synd att jag tycker att det är så tråkigt att plocka dem bara!;)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Verkligen vardagslyx!! Själv har jag dåligt tålamod med bärplockning och särskilt rensandet :S
  Ett tag sen jag var här sist, massor med vardagslyx har du visat här :) Mysigt!

  Ha det riktigt bra!
  kram, Ann-Christine

  SvaraRadera
 3. Jag var ute med min farmor när jag var liten och det hamnade alltid mer i magen än i den lilla hinken jag fått.Blåbär är så gott!

  Vi var ute hela familjen för 2 veckor sedan och samma sak hände med mina barn, dom åt mer än dom plockade. Men det blev en god paj ändå.

  Kram
  Linda

  SvaraRadera
 4. det är verkligen vardagslyx! vi har hallon på gården här hemma och blåbär precis utanför stugan på sommarstället, så det går ingen nöd på oss heller.
  du, ingen fara, kommer jag och hälsar på, tar jag med eget kaffé och jag gillar ju också kött som är tillrett, så jag hoppas vi kan förbli vänner ;)
  kramkram
  ingela

  SvaraRadera
 5. Ja det är verkligen vardagslyx!
  Vilket hotell ni varit på! Verkligen annorlunda och snygga rum :)
  Kram Kicki

  SvaraRadera
 6. Absolut snackar vi lyx på hög nivå ;0)
  Mmm så gott med alla dessa bär..
  Njut & ha det bäst!!
  Kram Cilla

  SvaraRadera
 7. Vad gott med dessa bär.Helt underbara.Ha en skön dag kramar Rita ♥

  SvaraRadera
 8. LivSlYX på HögsTA nIVåN Här! HäRLIg BLOg!

  SvaraRadera
 9. Hej Nilla!
  Ja, visst är det vardagslyx! Det är så gott med blåbär o hallon, jag är en riktig bärälskare.
  Igår var vi på besök hos svärmor o jag var direkt framme o åt av hennes krusbär, hallon och vinbär:)

  Ha det bra!

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 10. Härliga bilder! Menar du att ni har så fina hallon i skogen? I Dalarna var det fullt av blåbär, men jag fick för mig att det är för torrt här i skogen för bär och svamp. Man ska nog ta en tur innan grannarna kommer på samma sak... Kram Stina

  SvaraRadera

TACK för att du tar dig tid att lämna en hälsning!