26 februari 2010

SLITET ÄR VACKERT

Slitet är vackert - ja men det visste vi väl redan!

Sköna hem (varifrån alla bilder är lånade) avhandlar detta ämne och skriver bl.a att det perfekta är inte det vackra och slitet och trasigt är trendigast just nu. Jag håller med , men går inte det här lite till överdrift...?

Detta är äkta slitage på Rough Luxe Hotel i London, MEN det går även att skaffa sig en tapet med tapetmönster som simulerar lager av nerrivna tapeter!


Slitna och trasiga möbler är det mest exklusiva just nu. Köpa nytt som är trasigt??? Hmmm, nja... jag vet inte om det är riktigt min stil.Inredningsmagasinet Apartamento gör hemmahosreportage där man visar överfyllda askkoppar och köksbänkar med smutsig disk. Enligt deras mening är det nämligen just sådant som kännetecknar ett personliga hem. Smutsig disk... Inte behöver väl jag köpa ett inredningsmagasin för att vila ögonen på en hög av smutsig disk på köksbänken!?!?

Tanken är rätt, men jag tycker de har dragit det för långt. Det behöver inte vara perfekt för att vara vackert - jag håller med! Och slitet är snyggt - men det behöver ju inte vara trasigt! Och visst ska hemmen i reportagen vara personliga, annars blir det ju tråkigt - men smuts ger väl ingen inspiration!?

Men å andra sidan sett, det är ju inte klokt vad jag är trendig och exklusiv - har både slitet, trasigt och smutsigt hemma hos mig...

Ha en skön fredag!

Kram Pernilla

8 kommentarer:

 1. Hej Vännen!
  Näe, det där var inte riktigt my cup of tea!!
  Lagom slitet o nött ska det vara, det där ser ju bara sunkigt ut:)

  Ha en riktigt goo helg!

  kraam Jenny

  SvaraRadera
 2. Hej vännen!
  Jag håller fullständigt med. Det där var det värsta jag har sett på länge. Det hotellet skulle inte jag vilja bo på även om badkaret var väldigt fräscht.
  Ha en mysig fredag och en trevlig helg.
  Kram Therése

  SvaraRadera
 3. Ja men tror du inte att det modet har kommit sig av att renoveraren tröttnat mitt i arbetet ser ut så i alla fall. Nej det där var verkligen inte snyggt. Och disk det kan man ju titta på hemma hos sig själv.
  Nej då finns det allt mycket annat som är vackrare.
  Ha en fin helg
  Kram Lena

  SvaraRadera
 4. Eller är det så att det är dom som inte orkar städa/renovera som kommit på trenden?? hihi
  Jag fick lite ryskänslor på bilderna och håller fullkomligt med dig!!
  Ha det underbart i helgen!!
  Kramen Cilla

  SvaraRadera
 5. Jo, den där översta bilden går fetbort. Satt och tittade länge på den i tidningen men kom fram till att: njäe, det känns som att det finns vägglöss där!

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 6. Intressant...inte riktigt min stil heller men kan tänka mig att det passar i England bland heltäckningsmattor och mögelskadade tapeter.

  Ha en fin lördagkväll!

  SvaraRadera
 7. Näe inte så fint, men det är väl som man säger...smaken är som baken - delad, hihi...

  Smyckena kom igår, jättefina!:-)

  Kram Sofia

  SvaraRadera
 8. Fantastiska smycken du gör! Lycka till med nya bloggen. Jag håller med er andra, slitet kan det vara, men inte gå till överdrift! Ha en bra ny vecka. Kram Anna

  SvaraRadera

TACK för att du tar dig tid att lämna en hälsning!