29 januari 2010

RECEPT

Härom veckan hade vi bakdag här och jag fick önskemål om att lägga ut några av recepten.

Den här limpan är så enkel och snabb att göra. Även om man inte är van att baka kommer man lyckas med den här!



Bullar till semlor tycker jag är bra att ha i frysen. Rätt som det är kan man ju bli jättesugen! ;) Hjortronsaltet och äggulorna gör att desa semlorna blir luftiga och inte alls kompakta. Men det är viktigt att jäsa dem länge, annars blir de tunga och stabbiga. Också viktigt att inte ta i för mycket mjöl. Det står att receptet ger 12 bullar, men jag gjorde betydligt fler.





När det gäller surdegsbrödet kanske jag ska förtydliga att det inte var en brödmix, utan en jästmix, som man alltså använder istället för vanlig jäst. Säljs av kronjäst, mer information och recept finns på deras hemsida.

Vill du se resultatet av vår bakdag, kan du titta här.

Kram Pernilla

8 kommentarer:

  1. Hej! Vad mumsigt det lät, jag som inte kan baka, fniss...!

    Du, en kompis till mig är intresserad av ett namnhalsband som du gör, vad tar du för dem?:-)

    Kram Sofia

    SvaraRadera
  2. Den filmjölkslimpan ska jag absolut baka snart. Har inte käkat det sen jag var barn och som jag minns det är det supergott!

    Riktigt god helg,
    Emma

    SvaraRadera
  3. Tack för receptet på filmjölkslimpan. Ska slänga ihop en på en gång.

    SvaraRadera
  4. Jag vill minnas att min farmor brukade baka ett bröd vars recept låter väldigt likt detta.. fast det var liksom tunnkakor som man gräddade i stekpanna! Åh så smaskiga de var!!

    SvaraRadera
  5. Vad kul det är att se att det är fler än jag som gillar att baka! Började nästan känna mig lite ensam... *hihi* Man har ju nästan lite tantvarning på sig nu för tiden, syr, bakar, lagar mat och odlar.... hmmm, måste skaffa lite andra intressen oxå.
    Kram/ Anna

    SvaraRadera
  6. Å vad glad jag blir. Har inte kunnat släppa den där filmjölkslimpan och funderade på att googla fram receptet. Har så där lustiga "tvångstankar" när det gäller bröd. Om jag går upp riktigt tidigt på lördag... Fast det behövs ju inte nu.

    Ha en riktigt fin helg!
    Kram
    Cathrin

    SvaraRadera
  7. Filmjölkslimpan är supergod ! Jag har inte glömt bort din utmaning. Har bara inte haft tid med bloggen. Men i morron ska jag berätta 7 sanningar om mig själv. Tjingeling ! Nilla

    SvaraRadera
  8. Åhhh, jag ska testa semlebullar i helgen. Jättetack för recepten. Kram Anna

    SvaraRadera

TACK för att du tar dig tid att lämna en hälsning!