06 januari 2010

PERFEKT VINTER

Jag tror min favoritårstid är våren. För då kommer sommaren snart ;)

Men allra mest uppskattar jag att vi har lika årstider. I alla fall när de beter sig som olika årstider. +4 grader och regn på hösten, +4 grader och regn på vintern och +4 grader och regn på våren - nej, det gillar vi INTE. Men -24 grader och en halvmeter snö, då vet man att det är vinter!

Jag njuter så av hur vackert det är när allt är täckt av snö och att det är riktigt kallt och vintrigt. Jag har nu kommit på att -24 grader är perfekt! Det gör att man njuter så mycket mer av att sitta framför brasan eller dricka en kopp varm choklad, än vad man gör i vanliga fall! :)

Ja, perfekt så länge man inte behöver gå ut, kanske jag ska tillägga. Så idag har jag varit inne hela dagen och haft min sista mysdag. Imorgon börjar allvaret... Skönt i alla fall att det bara är två dagars jobb innan det är helg igen :)

Nu ska vi se på film och äta snickerskaka. Ha en skön kväll!




Kram Pernilla

17 kommentarer:

  1. Tycker också det ska bli skönt att bara jobba två dagar och sen vara ledig två...skulle nog vilja ha det så alltid!
    Ja visst är våra 4 årstider skönt på sitt sätt men jag saknar fortfarande massa SNÖ!

    Ha det bäst! Åse

    SvaraRadera
  2. Tack Pernilla för ditt långa mail. Det är så att självförtroendet sviker ibland. Nu när jag fick ny kamera kunde jag helt inte fota alls. Det låste sig, men idag blev det lite bilder i alla fall. Jag ska jobba hemma i 2 månader på mina fredagar med att fota en bakmaskin. Det ska bli kul.
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  3. Äntligen en till som tänker som jag!!! :-)
    Jag tycker också vintern är jättemysig, bara jag slipper gå ut. Sitter inne med levande ljus, brasa och dricker glögg och tittar på allt det vackra utanför fönstret, det är ju underbart... Tyvärr ska även jag tillbaka till verkligheten och jobb i morgon vilket betyder att jag måste ut och rastvakta på skolan en halvtimme, burrrr...
    ha det toppen! Kram/Linda

    SvaraRadera
  4. Jag är def en vår och sommarmänniska jag med. Men sedan jag skaffade vovve så föredrar jag snön framför grårusket. Men attans vad kallt det är nu brrrrrrr....
    Ha det gott / Kramkram Anne

    SvaraRadera
  5. Håller helt och hållet med dig om vädret. man behöver årstiderna och det är fantastiskt när de kommer. De år då sommaren och vintrarna är dålig så måste självmordsstatistiken gå upp.

    Ha en mysig kväll och trevlig dag på jobbet!

    SvaraRadera
  6. Ja det är härligt med våra olika årstider!! (när de ÄR olika som du säger..)
    Gott med en mysdag!!
    Kram

    SvaraRadera
  7. Tack snälla!

    Jag brukar använda photoshop!

    Vad smarrigt det såg ut med snickerskaka!

    SvaraRadera
  8. Å nu blev jag hungrig!! :) Jag är sommarmänniska - helt klart!

    :)
    Emma

    SvaraRadera
  9. Den kakan skulle man gärna tagit en bit av *fniss* Det blir nog till att baka imorgon!
    Hittade in till dig så här på min "bloggfrosserikväll" Mysigt du har det här!
    Ha en fortsatt skön vintervecka. Malin ♥♥♥

    SvaraRadera
  10. Ja du Nilla, håller med dig när det gäller våren och sommaren och hej och hå men sen släpper det lite för mig sörru. 33 minusgrader och NEJ inte mysigt. Nu har vi haft så här i flera veckor. Fattar du hur rastlös man blir va? Har liksom myst lite klart för den här gången.;)

    Kram och kram Lisa

    SvaraRadera
  11. Ja visst är det underbart med våra årstider! Jag njuter verkligen av den här vintern, men samtidigt är jag glad åt att vi går mot ljuset och värmen :)
    Fina bilder har du som vanligt :)
    Ha en bra dag. Kram Kicki

    SvaraRadera
  12. Jag är en sommarmänniska, är en soooldyrkare, men tycker om vinern har sin tjusning också, dock är det lite väl kallt nu;-) Kram Sofia

    SvaraRadera
  13. jag får väl anta rollen som kärringen mot strömmen igen ;) jag gillar INTE vinter. okej, det är vackert med snö och is, men jag skulle när som helst byta ut dem mot en spirande vår...
    varm vinterkram från
    ingela

    SvaraRadera
  14. Ja jag är beredd att hålla med dig, det har kännts underbart med ordentlig kyla, men det beror nog på att det inte är så ofta det händer. Och visst njuter man mer av att sitta framför brasan och mysa då, helt klart. Fina bilder du tagit som vanligt.
    Ha det så bra på jobbet nu
    Kram Lena

    SvaraRadera
  15. Jag uppskattar oxå att vi har fyra årstider och att dom alla är så vackra på sitt sätt. Visst tycker jag att det är VÄLDIGT kallt och lite väl mycket snö men så vacker det är. Och hur kul kan det vara att bo i ett land som alltid har det varmt och soligt? Vi bor verkligen i ett underbart och vackert land. Kram

    SvaraRadera
  16. Jag har hört det sägas att jag inte alls skulle uppskatta sommaren lika mycket om jag inte fick uppleva vintern emellanåt. Bah! Jag skulle mööööjligen kunna ta till mig vintern om den varade i en månad. och att det aldrig var -28 som det är här nu. Brrr!

    SvaraRadera

TACK för att du tar dig tid att lämna en hälsning!