31 januari 2010

Hemma hos Pippi

Så var det dags för mig och Julia att fara ner till Junibacken i Stockholm. Julia och jag packade det viktigaste i en ryggsäck (ballerinakex, festis och kanelgifflar) för att sedan skyndsamt ta oss ner till Uppsala med buss. Julia var otålig: "Är vi i Stockholm nu då?" Då hade vi inte kommit längre än till gamla uppsala (vi bor en liten bit norr om Uppsala).

Så fort vi hade kommit ombord på tåget till Stockholm ville hon fika. Dags för fika numero uno!!!

Både hon och jag är notoriska fikomaner (personer som älskar att fika). Måste tillägga att vi hann med hela tre fikastunder under vår resa!
Junibackens alla byggnader är ju helt fantastiska. Barnen kan springa runt och leka över allt. MenPippis hus är ändå, i mitt tycke, den häftigaste byggnaden där. Vid första anblicken är det bara en lite finare lekstuga för barnen att röja runt i, men så började jag se vilka fantastiska detaljer de som gjort hennes hus tänkt på och tagit sig tid till att lägga till. När jag väl hade upptäckt detta, blev det så mycket roligare att bara gå runt och titta på alla dessa små roliga detaljer som finns överallt där på Junibacken.
Jag och Julia har haft en underbar far och dotter dag tillsammans och nu har hon slocknat i sin säng med ett nöjt leende på läpparna. Snacka om KVALITETSTID!!!

6 kommentarer:

 1. Ibland behöver man tid med bara ett barn. Här blir det ofta pappa-son och mamma-dotter, så de gånger jag får egentid med sonen är mysiga!:) Och jag vet att han tycker likadant.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vad härligt det låter. Har alltid velat besöka junibacken, men vi bor utanför Göteborg, så det får väl bli på semestern kanske. Passar det barn i alla åldrar? Våra är 5 och 8. Mvh Anna

  SvaraRadera
 3. Så skönt att få egentid med ETT barn, lätt att alla försvinner in ihopa med varann annars och minstingen brukar här iallafall bara få hänga på! Kul med gästbloggare... Åse

  SvaraRadera
 4. hon har så kul med pappa att hon glömt bort att hon skulle gråta hela tiden medan mamma var bortrest ;)
  h. ingela

  SvaraRadera
 5. Vi bor i samma ort, men att vi aldrig tagit oss dit??
  Jättefina foton!! :)

  Hälsa frugan när hon e hemma igen! :)

  Jeanette

  SvaraRadera
 6. O va mysigt! Jag har varit där en gång för många år sen. Innan jag själv fick barn. Men jag hoppas att vi kan åka dit tillsammans och titta snart för de är en helt underbar plats. Kram

  SvaraRadera

TACK för att du tar dig tid att lämna en hälsning!