01 december 2009

KALENDER OCH DÅLIGT MED TID

I söndags tändes första ljuset. Och idag var det äntligen dags att öppna första luckan...



Foto från Julklappar.nu


När jag var liten hade vi kalendrar med fina bilder. Det tyckte vi var roligt ända tills jag var i 10-årsåldern. Då fick min bror och jag en paketkalender av min kusin. Det var en väska hon sytt, fylld med 24 paket. Åh, vad vi tyckte hon var snäll! Efter det "tvingade" vi mamma att göra nya paket varje år till december...



Foto från Martha Stewart


Jag vet inte vad det är, men det blir alltid som mest stressigt på jobbet tiden innan jul. Så jag har inte hunnit göra någon paketkalender till mina barn :(

Sån tur är de nöjda och glada över chokladkalendrarna som finns att köpa i var och varannan affär. Får se vems som tar slut först i år... Förra året var det inte minstingens julkalender som fick slut på chokladbitar i förtid, som man kanske skulle kunna tro. A, 10 år, tjofsade i sig alla sin chokladbitar redan i början av december...! Han försökte visserligen stänga igen luckorna, så att det inte skulle synas. Men lillebror lurar man inte och han rapporterade genast till mamma, som i år tänker ha bättre koll!!

Även om vi haft en bra helg har det varit stressigt 0ch veckan kommer bli ännu värre... En massa strul på jobbet, möten här och där och en del jobb här hemma. Just nu har jag svårt att koppla av tillräckligt länge för att hinna sätta mig ner vid datorn. Det känns som om jag inte haft tid att titta in till er på "evigheter" och tyvärr kommer det nog dröja ett tag till. Och samma sak med inlägg här på bloggen skulle jag tro.
Men TACK för ni tittar in här i alla fall och lämnar snälla och goa kommentarer! Det är precis vad jag behöver just nu!

Kram Pernilla

16 kommentarer:

  1. Kära Pernilla - ta det lugnt - vi är kvar. Och jag känner igen mej...vi har också ALLTID mycket på jobbet innan jul och jag har inte heller hunnit med det här som tidigare.

    Barnens kalender blev klar i natt :) Det var två oroliga kryp som gick runt här i går kväll och undrade hur det skulle gå med deras kalender.

    Er ser ljuvligt god ut! Var rädd om dej och försök att njuta lite vardagslyx! Kramar!

    SvaraRadera
  2. Man kan verkligen inte vara på topp hela tiden vet du. Det är ok att ta en paus från något ibland. Jag är säker på att dina barn i år också är nöjda med choklad i kalendern. Var rädd om dig bara så du inte stressar ihjäl dig. Kramar Lena

    SvaraRadera
  3. Oj vad det känns igen... Det är sjukt vad man trycker in i sin kalender så här års! Men försök och ta det lungt, försök... Och lycka till med marknaden hoppas du får bra respons på dina fina smycken!
    Så mysigt med snöflinger, jag la själv dit mina idag:)
    Och en sån chokladkalender som var överst skulle jag vilja ha...men den hade inte varat till den 24, det är jag säker på!

    Ha det bäst! Åse

    SvaraRadera
  4. Här har vi legojulkalender för andra året i rad, den är toppen.
    Hoppas att allt lugnar ner sig för dig snart.
    Kram Therése

    SvaraRadera
  5. Jag tycker du ska köpa dig en sån härlig chokladkalender som du visar. Då kan du kanske
    njuta i allt det stressiga...

    Ha det gott!

    KRam
    Anna-Malin

    SvaraRadera
  6. December borde vara en månad då man njuter men det är en månad full av stress. Jag tycker att du verkar vara en superkvinna bra på en massa saker som ditt jobb och dina barn. Försök njuta av de enkla sakerna i livet.

    /Pilo

    SvaraRadera
  7. Hej Nilla,
    Håller med dig, det är verkligen mycket nu i december..känner samma sak att det är svårt att hinna med att blogga (gör inlägg men hinner inte riktigt runt till så många som jag skulle vilja). Helt OK att ta en paus, vi finns ju kvar här sen när du har bättre med tid:)

    Sköt om dig!

    Stor kram
    Jenny

    SvaraRadera
  8. Du får tänka att det bara är en månad av 12 som känns så. Dessutom är det ok att tycka att det är jobbigt ibland det hör till livet det verkar vara fler som känner så just nu.

    Ni verkar ha hittat en god julkalender i alla fall här är det 2 playmobil och en babyborn kalender som väntar på lucköppning varje dag. Men jag är nog sugen på en sådan fin choklad kalender till mig själv.
    Lycka till i veckan.

    SvaraRadera
  9. En pralin om dan, det vore inte dumt det! ;-)

    kram

    SvaraRadera
  10. hihihi så härligt kalender. DEN hade jag velat ha. Jag fick ingen paketkalender när jag var liten. Det var något jag upptäckte som småvuxen. Konstigt va?

    Kram
    Emma

    SvaraRadera
  11. Ibland är det så, att tiden inte räcker till. Men var noga med att ta pauser, då klarar du stressen bättre. Återhämtningen är ju den stora hemligheten för att stå emot stress bättre. Försök ta en sak i taget. Det är lika mycket oavsett om du tänker igenom din lista 100 ggr per dag eller ingen, du får lika mycket gjort. Var där du är och inte fundera på alla nästa-steg. Inte lätt, jag vet!!! Men med tankar kan man lura kroppen att gå ner i varv.

    Barnen är lika glada utan paketkalender. Här får inte barnen det heller. Paketkalendern är det så mycket jobb med och de blir lite för bortskämda tycker jag. Men du är ju som jag och vill ha allt perfekt. Tänk inte att du inte har hunnit göra kalender, tänk att det valde jag bort i år, punkt slut. Barn ska nog inte ha allt... De får ju julklappar.

    Sköt om dig vännen!!!
    Stor kram L-L

    SvaraRadera
  12. Likadant här...min man sa häromdagen....suck kan inte lite aktiviteter förläggas i nov. med...allt på en gång i dec... mys pys på längden och tvären!!!
    Här kör vi också med choklad kalender i veckorna + paket på advent...vi ändrade...ett regält paket på söndagarna istället för en massa tjafs varje dag!
    kramis Anne-Lee

    SvaraRadera
  13. Vilken underbar chokladask!
    Tråkigt när det strular ihop sig... hoppas du får lite lugnare framöver och hinner med det du vill!
    Kram

    SvaraRadera
  14. NEj, det är verkligen inte lätt att hinna med allt som ska fixas och ordnas...Jag har löst paketkalender med en adventskalender istället. Kände att ens små ändå har alldeles för mycket småsaker, så här satsar vi på 4 st bättre klppar:-)
    Till detta ändamål sydde jag förra året små tygpåsar som nu hänger uppe och väntar på att det blir söndag igen:-)
    Ha det gott!
    Emelie

    SvaraRadera
  15. Ja, här är det också chokladkalendrar som gäller.
    Man får faktiskt prioritera och ta det lilla lugna.

    Kramis Lisa

    SvaraRadera
  16. Hej vännen!

    Hoppas du är ok - det är tomt utan dej i bloggandet :)

    Har varit inne och tittat på dina smycken - kan man beställa halsband special - med egen text? Skulle ev. vilja ge ett till min mor i julklapp..

    Kram till dej!

    SvaraRadera

TACK för att du tar dig tid att lämna en hälsning!