15 oktober 2009

HEMBAKAT BRÖD


Idag har vi bakat, J2 och jag. Hon har varit hemma ett par dagar från dagis och vi har haft så mysigt!
Förr bakade jag alltid frysen full med bröd och provade nya sorter varje vecka. Nu bakar jag nästan aldrig, men jag saknar det. Dels tycker jag det är roligt, dels älskar jag nybakat bröd :)
Jag hittade ett recept på Tasteline på morotsbröd som jag föll för på pga följande:
"Alldeles nybakat och med en generös klick smör, är morotsbrödet galet gott."

Men jag vet inte, jag, SÅ imponerad blev jag inte. Det slog inte hela familjens favorit, "hålkakorna" (rågsiktskakor), bakade enligt samma recept som både mamma och mormor använde. Det är ett jättegott bröd, speciellt när det är ljummet och smöret nästan smälter när man brer på det. Vardagslyx!

Har ni något favoritbröd?


Kram Pernilla

6 kommentarer:

 1. Vad mysigt det låter! Baka bröd är rogivende och blir SÅ gott. Får nog göra det någon dag. Morotsbröd är super, jag gör något i långpannan, det var längesen, tack för inspirationen! Superfina bilder i svart/vitt på ert bakande!

  Ha en skön fredag!
  Kram L-L

  SvaraRadera
 2. Jag blir alldeles salig när jag ser att det fortfarande finns någon som vill och kan baka fortfarande. Finns det något godare än den underbara doften av nybakade bullar eller matbröd. Levande ljus och skön musik. Jag älskar det också. Skulle vara kul med receptet på rågkakorna meed hål i. Ha en mysig helg nu

  SvaraRadera
 3. Vad kul att jag kan inspirera = )!!! Men vad bra att ha en man som jobbar på Claes Ohlsson. Jag har köpt bokstavsstansar där oxå, här ska göras halsband, de har så mycket bra!!!

  Kram L-L

  SvaraRadera
 4. Hej igen Pernilla,
  Appropå dog-tags så menade jag och undrade om det fungerar med nickelfritt....blir det fult eller så....eller ska man gå på rent silver. Det var så jag menade. Men det kanske är bra med nickelfritt även för hundar...vad vet jag. Vore kul om hon hade en liten bricka runt halsen. Hon har förmåga att hoppa ur sin hundgård...den rackarn.
  Vi hörs igen,
  kram Anne-Lee

  Baka fotona blev jätte fina...svart -vitt blir så fint. Visst har fotointresset kommit igång iom bloggen. Redigera i photoshop...mmmm

  SvaraRadera
 5. Å ..jag längtar med efter brödbak, men nu är det fota som gäller på helgerna.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 6. Det låter mysigt med nybakat bröd. Vill du dela med dig av receptet på det goda brödet eller har du något annat brödrecept du vill dela med dig av? I så fall kan du få receptet på ett Polskt filmjölksbröd som är gott ;)

  SvaraRadera

TACK för att du tar dig tid att lämna en hälsning!